Stressforeningen Forum Indeks Stressforeningen
Velkommen til Stressforeningens Debat Forum og Hotline
 
 FAQFAQ   SøgSøg   Tilmeldte brugereTilmeldte brugere   GrupperGrupper   TilmeldTilmeld 
 ProfilProfil   Login for at vise private beskederLogin for at vise private beskeder   LoginLogin 

Langtidssygemelding og revalidering.
Gå til side 1, 2  Næste
 
Dette forum er låst, du kan ikke skrive nye, svare eller rette indlæg   Dette emne er låst, du kan ikke rette eller besvare indlæg    Stressforeningen Forum Indeks -> Dette forum er lukket
Vis foregående emne :: Vis næste emne  
Forfatter Besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Søn aug 19, 2007 8:04 pm    Emne: Langtidssygemelding og revalidering. Besvar, med citat

Jeg har været sygemeldt siden medio oktober 2007.

Ferien gav virkeligt godt slider_clappy.gif , dog er der stadigvæk nogle symptomer, som ikke er på plads.. vågner i løbet af natten, humorskift, ondt flerre steder osv.

Jeg blev tilbudt en uddannelse, som er SU berettiget. Havde faktisk glemt, jeg havde søgt det... icon_redface.gif

Jeg havde håbet på, at få revalidering.. dvs, at kunne gå til uddannelse i et stk. tid, uden at skulle tænke på at supplere SU med arbejde. (er enlig forsøger).

Nej, det kan jeg ikke. Jobcentret tilbyder, at jeg skal på arbejdsprøvning på fuldtid. Det forekommer mig fuldstændigt urealist, også fordi jeg har BRUG for at kunne "lukke for" engang i mellem. Kan ikke klare, at være med folk mange timer i træk. Altså er uddannelsestiden nok.

Ang. arbejdsprøvning.. jeg burde åbenbart have klaget hos lægen, over at jeg har smerter, sover dårligt, tryk i brystkassen.. altså ALT. Jeg sagde til sagsbehandleren, at så ville han bare skrive "hypokonder", vel?

Nu skal jeg tale med lægen og søge SU fra 1. sept... håber, at få hjælp på udd. stedet...

Er der nogen af jer, der har prøvet revalidering ifm. uddannelse, og hvordan er det?

Tak!!!

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
HonnybiIndmeldt: 06. nov 2006
Indlæg: 6

IndlægSkrevet: Ons aug 22, 2007 8:10 pm    Emne: Information Besvar, med citat

Godaften Alsika

Jeg håber, at du kan få revalidering, så du ikke skal stresse over et job ved siden af uddannelsen. Du har så vidt jeg har kunnet læse nok at "stresse" over!

Jeg har ikke selv erfainger med revalidering og uddannelse, men jeg faldt over følgende link. Måske kan det være en hjælp, om ikke andet så kan du måske prøve at kontakte dem. Du kan læse mere her:
Kun registrerede brugere kan se links på dette forum!
Registrer or Logind på forumet!Held og lykke med det crossfingers.gif

_________________
Honnibi
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Ons aug 22, 2007 8:30 pm    Emne: Re: Information Besvar, med citat

Hej, Honnybi, og tak for dit svar!

Jeg har faktisk denne brochure... men læser lige igen på nettet.

Jobcentret (= kommunen) sagde nej til revalidering. De vil kun "give mig" jobprøvning. Jeg prøver at kontakte en soc. rådg. fra Univ., men det er ikke nemt inden studiestart.

Jeg håber virkeligt at få den bevilget, for ½ år måske.. indtil jeg er blevet stærkere.
For som det gik denne uge.. havde jeg ikke været sygemeldt, havde jeg meldt mig syg. Der er sket et par ting, som fik mig til at vælte af pinden.

Jeg mener, der er også en mulighed at søge revalidering igennem uddannelses institutionen...

Skal vist også lave min budget...grouphug.gif

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
FighterenIndmeldt: 02. okt 2006
Indlæg: 190

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 7:27 am    Emne: Arbejdsprøvning er vejen til revalidering Besvar, med citat

Når man skal bevilliges revalidering, fleksjob eller førtidspension kræver det at man arbejdsprøves, for at finde ud af at det er den rigtige løsning for én.

Det vil med stor sandsynlighed være muligt for dig at opnå en revalidering, hvis du accepterer en arbejdsprøvning først - måske kunne du arbejdsprøves indenfor det fag du ønsker en uddannelse indenfor - så kan du også få prøvet af i praksis om det virkelig er et job som passer til dig.

Lovgivningen er desværre svær at gunglerer med nogle gange, men hvis du overhovedet kan overtale dig selv til det, tror jeg at den bedste vej frem for dig, vil være en arbejdsprøvning efterfulgt af en revalidering. Hvis du er på sygedagpenge (hvilket jeg ikke husker om du er?), er det muligt at forlænge disse udover varighedsbegrænsningen, såfremt den forlænges på den paragraf der hedder "revalidering er overvejende sandsynligt".......... Inden du kan få bevilliget revalidering skal du have udarbejdet en ressourceprofil efter arbejdsevnemetoden samt en jobplan, som indeholder indholdet, omfanget og mål med revalideringen. Du kan evt. læse mere om lovgivningen på
Kun registrerede brugere kan se links på dette forum!
Registrer or Logind på forumet!


_________________
Kh. Fighteren
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 11:45 am    Emne: Re: Arbejdsprøvning er vejen til revalidering Besvar, med citat

Hvis jeg siger ja til arbejdsprøvning så er jeg nødt til at sige nej til uddannelsesplads, ikke?
Arbejdsprøvning kunne så være det, at være på uddannelse OG arbejde.. det forekommer mig bare ret urealist. Arbejdsprøvning på 35 t., på et ret åndsvagt job (iflg. hvad jeg fik foreslået på jobcenter)... det siger mig ikke meget.

Jeg er i kontakt med en soc. rådg. på universitet, men inden skolestart er det ret begrænset, hvornår hun er til at træffe...

Jeg er på sygedagpenge, ja. Og det føles som om jeg får det forlænget, hvis jeg går i arbejdsprøvning.Jeg kigger på linken bagefter.. tak for dit indlæg, det giver mig nogle flere ideer, selv om jeg umiddelbart ikke lyder helt positiv.. jeg skal lige fordøje det. :)

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
FighterenIndmeldt: 02. okt 2006
Indlæg: 190

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 4:37 pm    Emne: Besvar, med citat

ej Igen

Hmm du får nok svært ved at få godkendt en arbejdsprøvning som kører sideløbende med dit studie, da arbejdsprøvningen er en afklaring af hvad du kan og ville være hensigtsmæssigt at stile efter fremover f.eks. via en revalidering..... Hvis man arbejdsprøves samtidig med studie, giver det jo ikke et reelt billed af hvad du kan, da du vil være belastet af studiet i forvejen.

Hvis du vil gå den sikre vej til en revalidering så må du nok indstille dig på at udskyde dit studie ½ år og så være på sygedagpenge i mellemtiden.

Du har selv MEGET stor indflydelse på hvor og hvad du kunne arbejdsprøve dig indenfor (Normalt 13 uger) , hvis jobcenteret siger noget andet, så kræv at det bliver indenfor et mere relevant område - der er jo ingen ide i at arbejdsprøve folk indenfor noget der [CENSORED] ikke interesserer dem.

_________________
Kh. Fighteren
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 6:33 pm    Emne: Besvar, med citat

Tak, Fighteren.

Jeg har det i tankerne.. vil maile om det til soc. rådg. fra uddannelsesinstitutionen... håber, vi finder ud af det. Hun nævnte ogs, at sætte studierne på "standby".

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
ksocialIndmeldt: 27. nov 2006
Indlæg: 53
Geografisk sted: Jylland

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 7:06 pm    Emne: Du har to valg.... Besvar, med citat

Hej Alsika

Du har for mig at se to muligheder at vælge imellem.

1) Du kan vælge at starte op på den uddannelse, som du gerne vil have/er blevet optaget på, på SU og evt. arbejde lidt ved siden af.

Dette kræver, at du bliver raskmeldt, for du kan ikke starte op på en uddannelse og fortsat være sygemeldt...Sådan spiller klaveret ikke. Hvilket vel er meget rimeligt.

Eller du kan

2) Gøre som Fighteren skriver(hvilket hun har fuldstændig ret i). Tage imod jobcenterets tilbud om at blive arbejds/jobprøvet inden for det fag, som din uddannelse henvender sig til. Hvilket vil være virkelig relevant, da du så kan få konstateret, om det er et erhverv, som du kan holde til...Og det er kun i jobcenterets interesse, at det bliver indenfor et område, der er relevant for dig.

Jobprøvningen vil selvfølgekig betyde, at du bliver nødt til at udsætte din uddannelse.
Men meningen/ideen med jobafprøvningen er, at den skal være med til at få afklaret, hvad du kan holde til. Du skriver, at du er langtidssygemeldt - og dermed er det meget relevant at få denne del afklaret. Desuden kan jobafprøvningen vise, om du kan7skal indstilles til en evt. revalidering.

Der er "noget", som du ikke forstår mht. jobafprøvningen, og det er, at man smider dig ikke bare ud i et job på 35 el. 37 timer. Derudover har du, som Fighteren også skriver, selv mulighed for at have medindflydelse på hvor og indenfor hvilket fag, du ønsker at blive jobafprøvet. de fleste staer typisk med et par timere til 3 om dagen, evt. i starten med en arbejdsuge på 3 dage. Timeantallet vil blive øget...Ikke for at genere dig...Men for at finde ud af hvad du egentlig kan holde til.

Typisk vil din jobkonsulent/din sagbehandler sammen med dig, skulle aftale hvad timetal du skal starte op på. Selvfølgelig vil det fra kommunens side/ifølge lovgivningen være med henblik på, at se om du er istand til at arbejde på fuld tid. Det er netop det jobafprøvningen går ud på - Om det er sandsynligt, at du kan vende tilbage til arbejdsmarkedet på "normale vikår" - dvs. på fuld tid.

Hvis det under jobafprøvningen viser sig, at du fx. kun kan klare - lad os sige 20 timer. Ja, så har både du og kommunen(din sagsbehandler) et udgangspunktet for så at tage stilling til, hvad der så skal ske.

Jobafprøvningen kan/vil desuden vise, om det vil være relevant for kommunen at indstille dig til en evt. revalidering til et nyt fag/uddannelse.

Kommunen vil selvfølgelig have en "vis" garanti for, at de penge de evt. bevilliger dig til en ny udddannelse, også kan betale sig at give ud...Det kunne jo være at jobafrøvningen faktisk kom til at vise, at det egentlig er et flexjob, du skal indstilles til. Systemet er/bliver NØDT til at teste din arbejdsevne inden man kan indstille dig til hverken det ene eller det andet. Iøvrigt mener jeg, at det kun kan være i din egen interesse, da det giver dig seelv et billed af hvad du egentlig formår og har af kræfter.

Hvis du er ude og blive jobafprøvet, og det viser sig at du ikke kan klare mere end 20 timer - at du så begynder at få symptomer igen m.m. Ja, så er det op til dig selv at sige fra. Det er dig, der kan mærke hvordan du har det - ikke de andre.

Har du ikke en bisidder, som du kan tage med, for jeg har´meget stærkt på fornemmelsen, at du har meget brug for at have en ved din side, der kan hjælpe dig...Hvad med en fra din fagforening..Hvis du altså er medlem af en sådan icon_question.gif

Så der er vel ikke andet for, end at du må i tænkeboks, så du kan finde ud af om du fortsat er syg eller om du er parat tilat raskmelde dig Think

Prøv at mærk efter hvordan du har det med de to spørgsmål-

Velmenende hilsner fra

_________________
Ksocial
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Tors aug 23, 2007 7:45 pm    Emne: Re: Du har to valg.... Besvar, med citat

Hej, ksocial!

Det er min umiddelbar tanke, at raskmelde mig den 31. august. Jeg har faktisk underskrevet papiret på jobcentret (med dato til den 31.) og det er aftalt, at sagsbehandleren og jeg kontakter hinanden for at bekræfte.
Jeg skal ikke lave noget social bedrageri.. det vil min stress ikke kunne klare ;). Og jeg bryder mig heller ikke om tanken.
Så går jeg på enlig forsøger-SU pr. 1. september, hvor sygedagpengene udgår.
Medmindre jeg finder ud af noget andet.. senest den 30. august.

Jobcentret tilbød mig at arbejde hos en bager o.l... For det første arbejder min yngste selv hos en bager... for det andet er det [CENSORED] ikke "min branche"...
Og hun (sagsbehandleren) sagde, at det var fuldtidsjob.

Hvor før sommeren, talte hun om at arbejde kun deltid... Så går det den forkerte vej synes jeg.. fuldtidsjob og evt. nedad.

Nej, jeg har ingen bisidder til disse møder. Det ville også være nemmere, at få fat i én. Jeg må spørge fagforeningen, om de kan skaffe sådan én.. tvivler lidt på det.

Jeg ved, at jeg meget gerne vil på disse studier. Det er en chance, at jeg fik dem tilbudt. Og jeg er heller ikke for ung mere...

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
studmed28Indmeldt: 11. nov 2006
Indlæg: 35
Geografisk sted: Århus

IndlægSkrevet: Fre aug 24, 2007 8:42 pm    Emne: Lidt hjælp Besvar, med citat

Godaften Alsika

Jeg smiider lige det som jeg har skrevet i en anden tråd ind til dig også, da det lader til, at du har brug for denne viden.

Hvornår man kan meldes helt eller delvist rask, og hvorvidt man kan klare sit sædvanlige arbejde eller skal finde noget andet, er en afgørelse den enkelte træffer i samråd med sin læge, arbejdsgiveren og kommunens sygedagpengekontor. Inden fire uger henvender sygedagpengekontoret sig til den pågældende, men man er altid velkommen til selv at henvende sig for at drøfte de muligheder der findes. Det kan for eksempel være:

Rundbordssamtale: Et møde med de relevante personer, f.eks. arbejdsgiver og sagsbehandler, giver et godt grundlag for at finde løsninger der kan få arbejde og helbred til at hænge bedre sammen.

Delvis raskmelding: Man vender tilbage til sit arbejde, men på nedsat tid eller med visse opgaver elimineret. For eksempel fritages man i en periode for tunge løft.

Virksomhedspraktik (tidligere arbejdsprøvning): Hvis man er usikker på hvad man kan holde til, kan man i en periode komme i praktik på ens egen eller en anden arbejdsplads, med de sædvanlige eller en ny type opgaver.

Revalidering: Hvis ens erhvervsevne vurderes at være varigt nedsat, kan man via revalidering blive optrænet i eller uddannet til nye arbejdsopgaver.

Fleksjob: Er ens arbejdsevne varigt nedsat med mindst 50 procent, kan man ansættes på særlige arbejdsvilkår, f.eks. med mulighed for hvilepauser, mindre belastende opgaver eller færre arbejdsdage.

Skånejob: Modtager man førtidspension, kan der evt. oprettes et skånende job.

Fleksibel efterløn og delpension: Opfylder man visse betingelser, har man som ældre mulighed for at gå på efterløn eller pension samtidig med at man opretholder et vist antal arbejdstimer.

Afklaringsprojekter: Nogle kommuner tilbyder langtidssygemeldte at deltage i et afklaringsprojekt, eksempelvis i form af fysisk træning og samtaler

Jeg ved ikke, om det kan være en hjælp. Men nu ved du ihvertfald hvilke muligheder der er icon_smile.gif

Hilsen

_________________
Studmed28
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
FighterenIndmeldt: 02. okt 2006
Indlæg: 190

IndlægSkrevet: Lør aug 25, 2007 5:53 am    Emne: Besvar, med citat

Hej Alisika

Jeg kan høre at du er fast besluttet på at starte op på uddannelse på SU.... Hvilket selvfølgelig også er fint hvis du mener du er klar til det, og kan fungerer med SU og bi-job. Hvis du er kommet ind en gang, hvorfor skulle du så ikke kunne komme ind igen?

Hvis du vil opnå revalideringen så er det som sagt den anden vej. Jeg starter selv i arbejdsprøvning den 3. september i en virksomhed jeg selv har fundet og i første omgang 3 timer mandag, onsdag og fredag - også efter eget ønske. Du skal altså ikke bare finde dig i at de sagsbehandler siger en bagerbutik 37 timer, det har intet med en jobprøvning at gøre. Du må overbevise hende om at det er langt mere relevant at blive prøvet indenfor det område, hvor du har interesse og har et ønske om at blive uddannet......

Hvis ikke din fagforeningen kan tilbyde at være bisidder (det burde de kunne) så tag en ven, bekendt eller et familiemedlem med, som kan støtte dig og hjælpe med at huske og tolke udbyttet af samtalen efterfølgende. Hvis du samtidig kan finde en som har forstand på denne del af lovgivningen, vil det selvfølgelig være en kæmpe plus......

_________________
Kh. Fighteren
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Lør aug 25, 2007 10:25 am    Emne: Besvar, med citat

Hej

uddannelsen starter primo september. Og der er mulighed for at opnår revalidering, MENS man studerer... hun nævnte det også på jobcenter. Jeg synes bare det er ret fjollet, at skulle kaste mig i ALT på én gang.

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
ksocialIndmeldt: 27. nov 2006
Indlæg: 53
Geografisk sted: Jylland

IndlægSkrevet: Lør aug 25, 2007 8:36 pm    Emne: Held og lykke Besvar, med citat

Kære Alsika

Jeg kan læse, at du har truffet din beslutning om at raskmelde dig, starte på uddannelsen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det måske ikke lige var den beslutning, som jeg håbede på, at du ville træffe, da jeg ikke umiddelbart mener at det måske er til dit eget bedste, især med de symptomer du fortsat nævner at du har.

Men som du selv tdl. er kommet ind på, så har du jo muligheden for at hoppe fra, hvis det viser sig, at du ikke kan holde til det. Husk, nu at mærke efter, hvordan du har det og ret dig efter hvad din krop fortæller dig icon_smile.gif

Jeg vil ønske dig alt det bedste, og jeg håber virkelig, at det må gå dig godt. Måske hjælper det, at få lidt mere ro på, ihvertfald mht. at føle at man bliver "pustet i nakken af systemet".

STORT grouphug.gif fra

_________________
Ksocial
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
AlsikaIndmeldt: 08. jan 2007
Indlæg: 124

IndlægSkrevet: Lør aug 25, 2007 8:46 pm    Emne: Besvar, med citat

Hej, Ksocial

Jeg er efterhånden omkring de 50.

Takker jeg nej til uddannelsen, takker jeg til en fuldtidsarbejdsprøvning.

Så vil jeg helst prøve på uddannelsen, håbe på, at jeg kan få bevilget revalidering i et par måneder eller til Juleferien.. hvis ikke det går, så melder jeg mig syg igen..

Jeg har virkeligt tænkt over det. Siger jeg nej til uddannelsen, er jeg ikke sikker på, at jeg kan komme på det igen - og jeg vil fortryde, ikke at have prøvet det.

Jeg har det ikke godt pt., og det virker som om lægen, sagsbehandleren og psykolog er ligeglade med det.
Så tager jeg tyren ved hornene, lad det koste hvad det vil.. men så prøver jeg i det mindste hvad JEG har lyst til.

Jeg tror det vil være nemmere, at skulle møde op 2 til 4 timer om dagen, og læse ved siden af, end at skulle møde op 7 timer om dagen.

Min datter er også træt af, at jeg er hjemme hele tiden ;) Det er lige før, hun skulle betale en biograf billet for at få fred med mig ;) icon_evil.gif

_________________
Kærlig hilsen
Alsika
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
ksocialIndmeldt: 27. nov 2006
Indlæg: 53
Geografisk sted: Jylland

IndlægSkrevet: Lør aug 25, 2007 9:27 pm    Emne: Hop ud i det.. Besvar, med citat

Jeg er sikker på, at det ikke må være en nem beslutning icon_confused.gif Så HOP ud i det. Det kan jo ligefrem være, at det bliver en positiv vending...Hvem ved Think

Måske skulle du bede din datter om at give dig en biografbillet, det vil sikkert komme jer begge til gode Trilly_50-4.gif Trilly_50-4.gif Trilly_50-4.gif

Kh.

_________________
Ksocial
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked
Vis ikke emner ældre end:   
Dette forum er låst, du kan ikke skrive nye, svare eller rette indlæg   Dette emne er låst, du kan ikke rette eller besvare indlæg    Stressforeningen Forum Indeks -> Dette forum er lukket Alle tidspunkter er GMT + 1 (CET/Europa)
Gå til side 1, 2  Næste
Side 1 af 2

 
Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Abuse - Report Abuse - TOS & Privacy.
Powered by forumup.dk gratis forum, Opret dit nye gratis forum! Created by Hyarbor & Qooqoa
Perm ICRA - Auto ICRA

Page generation time: 0.167